en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | 116d EfficientDynamics Edition Business |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Ik heb de wagen in September 2015 in gebruik genomen als firma wagen. De vorige eigenaar had er sinds de eerste inschrijving ( Feb 2015) amper 20.000 mee gereden.
Zelf heb ik binnen 1 jaar ruim 110.000 km afgelegd tot op heden. Dus ervaring genoeg om te delen.
Interieur:
De materialen die gebruikt zijn zijn niet super luxe (heel veel kunststof/plastic) maar wel duurzaam en stevig. Zelfs na 110.000 Km ziet de bekleding er nog als nieuw uit.
Zeer tevreden over de verstelbare arm leuning, kan er niet zonder. Voldoende opberg vakjes. TIP: Neem de storage pakt erbij deze net dat klein beetje meer opberg ruimte voor een paar tientjes.
Voor een Diesel is die zeer stil vanuit het interieur.
Rij eigenschappen:
in een woord UITMUNTEND...
Ik ben zelf iemand die alles uit een auto haalt.
Zelfs met standaard ECO banden en traction control uitgeschakeld kon ik zonder enig problem met 160km/h de afrit nemen. Door zijn gewicht verdeling ligt hij zeer stabiel waardoor je extreem veel rijplezier kan hebben in droge weersomstandigheden. Hij is tenslotte de enigste met een achterwiel aandrijving in zijn klasse.
Prestaties:
Eenmaal in Sport modus reageert het gaspedaal iets sneller, woord er its meer brandstof in-gespoten waardoor het toerental met 300 rpm wordt verhoogd ende koppeling die een stuk sneller en feller pakt.
Maar wat mij het meeste heeft verast het bereik van de versnellingen. In de 2e versnelling heeft die een bereik van 0 tot 80 km/h in de 3e versnelling van 27 tot 140 km/h en in de 4e versnelling van 47km/h tot ( jawel ) de begrensde top van 195 km/h.
Verbruik...
Volgens het boekje een verbruik van 3,6 (of 3,8 weet ene niet meer), maar in realiteit mogelijk maar zeer moeilijk te behalen.
Zo gaan wij met enige regelmaat met de auto naar Kroatie (3 tot 5x per jaar) , met ECO-PRO modus aan en een beetje zuinig rijden (120-130 , ja ook in het onbegrensde Duitsland ) heb je een gemiddeld verbruik van 4,2l/100km. Kortom je kan op 1 tank tot wel 1360 km afleggen, Kroatië bekijken wij dan ook vol beladen op 1 enkele tank aan brandstof.
Het is dan ook naar mijn mening een zeer zuinige wagen.
Conclusie..
Een auto die elke euro waard is , zeer zuinig comfortable en betrouwbaar (Ik heb na 110.000km nog niet 1 probleem gehad). Het is een zeer geschikte auto voor een jong stel zonder kids of voor een single.
Ik heb zelf geen kinderen maar de 116Ded zou niet een auto zijn die ik zou rijden als ik ze wel had.