BPM berekenen - naheffing voor import auto's

Bereken de BPM van een personenauto

Met de BPM calculator kunt u uitrekenen met hoeveel BPM (en BTW) de aanschafprijs van een personenauto belast is. Handig om uit te rekenen hoeveel BPM u moet afdragen bij invoer van een auto uit het buitenland. Hiervoor dient u uit te gaan van de Nederlandse bruto aanschafprijs inclusief eventuele accessoires van het betreffende bouwjaar.

De calculator berekent de BPM voor zowel het toelatingsjaar als voor 2022. Als u een auto importeert mag u de BPM berekening gebruiken die de gunstigste waarde oplevert.

Een belangrijk component in de berekening is de waarde voor de CO2-uitstoot. Tot 1 juli 2020 werd de NEDC-meetmethode gebruikt, daarna is overgeschakeld op de WLTP-meetmethode. Als de datum 1e toelating op of na 1 juli 2020 valt moet altijd de WLTP-waarde gebruikt worden. Als er een berekening voor zowel het toelatingsjaar als het huidige jaar gemaakt kan worden, dan mag u de voor u meest gunstige kiezen.

De berekening is gebaseerd op de regelgeving die van toepassing is vanaf 1 juli 2020. Aan de gegevens kunnen geen rechten ontleend worden. Gebruik van de uitkomsten is voor eigen risico.

ZOEK OP MERK & MODEL

Weet je niet precies de prijs van een auto, hier kun je een indicatie krijgen door de juiste auto te selecteren. De relevante gegevens worden hieronder in het calculatorformulier geplaatst.

Vrij berekenen BPM

Pas de vaste gebruiksgegevens aan je eigen omstandigheden aan.