BPM Calculator

BPM Calculator
Met de BPM calculator kunt u uitrekenen met hoeveel BPM (en BTW) de aanschafprijs van een personenauto belast is. Handig om uit te rekenen hoeveel BPM u moet afdragen bij invoer van een auto uit het buitenland. Hiervoor dient u uit te gaan van de Nederlandse bruto aanschafprijs inclusief eventuele accessoires van het betreffende bouwjaar.

De calculator berekent de BPM voor zowel het toelatingsjaar als voor 2021. Als u een auto importeert mag u de BPM berekening gebruiken die de gunstigste waarde oplevert.

Een belangrijk component in de berekening is de waarde voor de CO2-uitstoot. Tot 1 juli 2020 werd de NEDC-meetmethode gebruikt, daarna is overgeschakeld op de WLTP-meetmethode. Als de datum 1e toelating op of na 1 juli 2020 valt moet altijd de WLTP-waarde gebruikt worden. Als er een berekening voor zowel het toelatingsjaar als het huidige jaar gemaakt kan worden, dan mag u de voor u meest gunstige kiezen.

De berekening is gebaseerd op de regelgeving die van toepassing is vanaf 1 juli 2020. Aan de gegevens kunnen geen rechten ontleend worden. Gebruik van de uitkomsten is voor eigen risico.

Volvo V40 D2 Business Kinetic
5 deuren - 6 versn., handgeschakeld
Datum 1e toelating1  (DD-MM-JJJJ)
Datum aangifte  (DD-MM-JJJJ)
prijs   
Brandstof  roetfilter
Hybride2 
Energielabel2 
Vul tenminste één van onderstaande velden in. Toelatingsdatum na 1 juli 2020, dan altijd de WLTP-waarde. Valt de toelatingsdatum voor 1 juli 2020, dan moet altijd de NEDC-waarde ingevuld worden. Valt de toelatingsdatum tussen 1 september 2018 en 1 juli 2020 dan mag indien bekend beide, er worden dan 2 berekeningen gemaakt.
CO2-uitstoot (NEDC-methode)3,5   g/km
CO2-uitstoot (WLTP-methode)4,6   g/km

Er is geen CO2-uitstoot volgens de WLTP-methode ingevuld.

Volvo V40 D2 Business Kinetic