Wat is een WA beperkt casco autoverzekering?

Storm schade boom omgewaaid

Voor de meeste mensen is een WA autoverzekering te beperkt. Immers, je wilt ook schade aan je eigen auto die je niet kunt voorzien gedekt hebben. Maar een WA Casco (all risk) autoverzekering vind je de duur. Dan is er de WA beperkt casco autoverzekering. Wat heb je daaraan?

Een WA beperkt casco verzekering (ook wel mini casco autoverzekering of WA+ genoemd) biedt meer dan alleen schade die je zelf aan anderen toebrengt met je auto. Maar het vergoedt niet je auto zelf als je een ongeval krijgt. Wat valt er wel onder?

Dekking WA beperkt casco autoverzekering

De verzekering heeft een uitgebreidere dekking dan alleen maar een WA autoverzekering. Onder een WA beperkt casco autoverzekering vallen als extra schade door

  • diefstal, joyriding en inbraak
  • brandschade
  • ruitbreuk
  • botsing met een dier
  • schade door storm, hagel en regenval

Let op de dekking van ruitbreuk

Juist het onderdeel ruitbreuk van de WA beperkt cascoverzekering is een interessante uitbreiding ten opzichte van de WA autoverzekering. Je hebt bijna zeker al een keer een steentje tegen de voorruit gehad. Vroeger brak de ruit dan in duizenden stukjes en verving je die. Nu komt er een spatje in dat je vanaf WA+ verzekering bij een specialist kunt laten opvullen, vaak zelfs gratis. En mocht de ster of scheur toch te groot worden, dan wordt de ruit ook vervangen. Soms moet je dan een klein eigen risico betalen. Echter, door alle lagen en behandelingen zijn de autoruiten in de loop van de tijd flink duurder geworden. En achter de voorruit zit steeds vaker apparatuur als camera’s en sensoren die weer moeten worden afgesteld als je de ruit vervangt. Dat kan ook in de cijfers lopen.

Wanneer kies je voor een WA+ autoverzekering?

De WA beperkt casco autoverzekering is uitgebreider dan een WA autoverzekering en in veel onvoorziene gevallen heb je daarmee een dekking. Eigenlijk zijn alleen schade aan eigen voertuig en vandalisme niet gedekt. Als je dat risico wilt en kunt lopen, dan kun je voor een auto van pakweg 6 jaar en ouder kiezen voor een WA beperkt casco dekking. Dan heb je een besparing ten opzichte van de WA casco autoverzekering en kun je een autoverzekering afsluiten met een aantrekkelijker premie. Tegelijkertijd ben je wel verzekerd tegen een aantal schades die je niet kunt voorzien.

Let er wel op als je auto gefinancierd is. Als je dan de auto verliest of als reparatie van schade door vandalisme erg duur gaat worden of je zelf een aanrijding veroorzaakt, dan moet je die wel betalen. En bij total loss zal de financiering ook moeten worden betaald. Zorg dan ook bij een oudere auto voor een voldoende dekking in de verzekering. Dan kun je toch beter kiezen voor een uitgebreidere dekking.

Vergelijk premies voor je autoverzekering

Het is verstandig om voor een scherpe deal de premies en voorwaarden van WA beperkt casco autoverzekeringen te vergelijken. Immers, de dekking verschilt per stad, type en prijs van de auto, jouw eigen leeftijd en schadeverleden. Er zijn ook verschillende condities die beter bij jouw situatie kunnen passen. Ga dus autoverzekeringen vergelijken en kijk welke het beste bij jouw situatie past.

Advertorial

Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Autoverzekering

Kenteken
Independer