Walter Röhrl proeft aan Porsche 918

Porsche 918 met Walter Röhrl achter het stuur
Porsche 918 met Walter Röhrl achter het stuurPorsche 918 met Walter Röhrl achter het stuurPorsche 918 met Walter Röhrl achter het stuurPorsche 918 met Walter Röhrl achter het stuurPorsche 918 met Walter Röhrl achter het stuurPorsche 918 met Walter Röhrl achter het stuur
Als je een al zeer tot de verbeelding sprekende supercar wilt promoten, helpt het natuurlijk flink als je een rallylegende in huis hebt. En dus liet Porsche niemand minder dan Walter Röhrl alvast een paar ronden Nordschleife rijden met de nieuwe supercar.

Ditmaal heeft Porsche het prototype 'Martini-striping' meegegeven. Onze spionagefotograaf meldt dat Walter Röhrl serieus werk maakte van het neerzetten van rappe rondetijden. Porsche zelf claimt dat de 918 op de Ring minstens zo snel als z'n voorganger, de Porsche Carrera GT is. In handen van Walter Röhrl deed die supercar 7:28 minuten over een ronde op de Nordschleife.

De 918 wordt een plug-in hybride met een gecombineerd vermogen van 770 pk. De aandrijflijn omvat een V8 met 500 pk en twee elektromotoren. Eentje daarvan drijft de voorwielen aan, de andere is er voor de achterwielen. Ondanks het flinke vermogen is het gemiddeld verbruik van de plug-in hybride slechts 3,0 liter per 100 kilometer, belooft Porsche.

De productie van de Porsche 918 start in 2013. Het merk uit Zuffenhausen heeft een internationale richtprijs van 770.000 euro opgegeven.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.