Volkswagen Virtus is nieuwe compacte sedan

Herkenbaar

Volkswagen Virtus
Volkswagen VirtusVolkswagen VirtusVolkswagen VirtusVolkswagen VirtusVolkswagen Virtus

In Europa is de sedan al jaren op zijn retour, maar elders in de wereld zijn met name compactere vierdeurs modellen nog volop in leven. Vandaag maken we kennis met de Virtus, met een beetje fantasie de nieuwe Polo Sedan.

In 2017 stelde Volkswagen in Zuid-Amerika de huidige generatie Virtus aan de wereld voor, een relatief compacte sedan die zijn MQB A0-platform deelt met auto's als de Polo, Seat Ibiza en Audi A1. Ook de Indiase consument krijgt nu een Virtus voorgeschoteld, maar helemaal identiek is die sedan echter niet.

De Virtus die Volkswagen in India op de markt brengt, staat volgens het merk op het MQB A0-IN-platform, een goedkopere variant van het bekende MQB A0-platform dat specifiek voor de Indiase markt is ontwikkeld. De afmetingen van de Indiase Virtus zijn ook niet gelijk aan die van zijn Zuid-Amerikaanse evenknie. Waar de Zuid-Amerikaanse Virtus 4,48 meter lang is, strekt zijn Aziatische broertje zich uit over een afstand van 4,56 meter. De wielbasis is met 2,65 meter echter gelijk en dat betekent dat ook de Indiase Virtus zo'n 7 centimeter meer tussen zijn wielen heeft dan de Polo.

Volkswagen Virtus

Volkswagen Virtus

De Indiase Virtus heeft een frisser Volkswagen-snuitje dan zijn inmiddels bijna 5 jaar oude Zuid-Amerikaanse equivalent. De koplampen zijn anders van vorm en hebben een andere indeling. De led-signatuur loopt optisch over in de grille, daarin zijn immers twee chroomstrips aangebracht. We verwachten overigens dat de Zuid-Amerikaanse Virtus op termijn op dezelfde wijze onder handen wordt genomen. In India heeft de Virtus overigens ook een broertje van Skoda. Daar heeft Skoda immers vrij recentelijk de op dezelfde IN-variant van het MQB A0-platform staande Slavia geïntroduceerd.

Zou jij een Virtus-achtige Polo-sedan voor de deur willen parkeren? 

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.