Volkswagen gaat TDI Treffen organiseren

Dieselfeestje

Volkswagen Golf GTD

Bijzonder nieuws van Volkswagen deze zaterdagochtend. De fabrikant gaat niet alleen zelf de organisatie van de beroemde GTI Treffen op zich nemen, maar komt ook direct met een nieuw evenement: de TDI Treffen. Een heus dieselfeestje in Wolfsburg!

Volkswagen liet onlangs zien veel te geven om zijn fanbase door het bij de Wörthersee verboden GTI Treffen naar huis te halen. Goed nieuws voor wie zijn sportieve of simpelweg flink verbouwde Volkswagen graag laat zien aan gelijkgestemden. Bij dit feest vallen de TDI-rijders doorgaans een beetje buiten de boot. Daarvoor heeft Volkswagen nu een oplossing: een week na de GTI Treffen vindt in Wolfsburg ook het zogenoemde TDI-treffen plaats. Volgend jaar is de eerste editie van het feestje. Wie er niet bij is, zal het vast van een afstandje kunnen ruiken.

Dat uitgerekend Volkswagen een feest organiseert met het oog op dieselauto's is opmerkelijk. Het kwam immers in grote verlegenheid door gesjoemel met dieselmotoren en sindsdien is er toch altijd een beetje een stigma aan de TDI-krachtbronnen blijven hangen. Theo de Imker, uitlaatgasbehandelaar bij Volkswagen Meulunteren, brengt ons op deze eerste dag van de vierde maand het nieuws. Volgens hem is de hoop dat de TDI Treffen het imago van de motoren opvijzelt. "Zeker met genoeg GTD's zonder roetfilter erbij kan het een spektakel worden." We zijn benieuwd.

Deze video geeft al een idee wat voor taferelen we kunnen verwachten in Wolfsburg.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.