Vijf NCAP-sterren voor Ford Focus en Volvo XC40

Topresultaten

Ford Focus Volvo XC40 NCAP
Zowel Ford als Volvo mogen vandaag trots op zichzelf zijn. Bij de laatste NCAP-resultaten komen de laatste nieuwkomers van de twee merken goed uit te verf.

Zowel de Ford Focus als de Volvo XC40 gingen met vijf NCAP-sterren naar huis. De Focus wist 85 procent van de punten te scoren onder het kopje 'veiligheid voor volwassen inzittenden'. De veiligheid van kinderen werd met 87 procent van de punten beoordeeld en het onderwerp voetgangerveiligheid werd beoordeeld met 72 procent van de punten. De aanwezige veiligheidssystemen op de geteste Focus, een Trend-uitvoering, levert de auto 75 procent van de punten op.

Volvo's XC40 sleept maar liefst 97 procent van de punten binnen als het op 'veiligheid voor volwassenen' gaat. De veiligheid voor kinderen en het onderwerp voetgangersveiligheid werd met respectievelijk 87 procent en 71 procent van de punten beoordeeld. De cross-over scoort 76 procent van de punten onder het kopje 'Safety Assist'.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.