Verlengde Phantom in Genève

Rolls-Royce Phantom lwb
Rolls-Royce neemt een verlengde Phantom mee naar Genève. Deze Rolls is nog eens 25 cm langer dan de 5,83 m van de normale Phantom.

Rolls-Royce neemt een verlengde Phantom mee naar Genève. Deze Rolls is nog eens 25 cm langer dan de 5,83 m van de normale Phantom.

De 25 cm extra ruimte die de verlengde Phantom biedt, komt geheel ten goede aan de achterpassagiers. De verlenging begint achter de B-stijl. Volgens Rolls-Royce 'biedt de extra ruimte mogelijkheden die alleen worden beperkt door de fantasie van de eigenaar'.
Al vanaf dat de Phantom op de markt kwam, 2 jaar geleden, is Rolls-Royce van plan geweest om een verlengde versie te bouwen. "Mede daarom is gekozen voor een aluminium space frame. Dat is namelijk gemakkelijk te verlengen," aldus Rolls-Royce. Voor de Phantom met lange wielbasis wordt het grootste space frame gebruikt dat ooit is gebouwd. Het aluminium dak en de grotere deurpanelen aan de achterzijde zijn de enige carrosserie-onderdelen die verschillen van de normale Phantom.
Al meteen op de Autosalon van Genève schrijft Rolls-Royce orders voor de Phantom met lange wielbasis. Eind 2005 zal de productie beginnen; het nieuwe model rolt in Goodwood naast de conventionele Phantom van de band.
Een Nederlandse prijs is nog niet bekend. In dollars kost de 6,08 meter lange limousine 385.000 dollar. Een normale Phantom kost in de VS 350.000 dollar; in Nederland gaat die voor 527.409 euro van de hand.
In 2007 wordt het Phantom-programma gecompleteerd. Dan staat er een cabriolet-versie op de kalender.