Verkoop auto's weer toegenomen

Kia Picanto meest populair

Verkoop auto's weer toegenomen
De verkoop van personenauto's zat afgelopen maand stevig in de lift.

In vergelijking met februari 2016 steeg het aantal verkochte voertuigen met meer dan 15 procent tot 32.329 auto's. Renault was met een marktaandeel van ruim 9 procent het meest verkochte merk. De populairste auto was de Kia Picanto.

Brancheorganisatie Bovag, die donderdag met de cijfers naar buiten kwam, merkte daarbij op dat afgelopen maand een werkdag minder telde dan schrikkeljaar 2016. Na nummer één Renault completeerden Peugeot en Opel de top drie van meest verkochte merken. De Renault Clio en de Toyota Aygo maakten de modellentop drie volledig.

In de eerste twee maanden van het jaar werden 83.470 nieuwe auto's op kenteken gezet. Dit betekende een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Waar de verkoop van nieuwe auto's aan vaart won, gold dit volgens de Bovag niet voor de verkoop van tweedehands auto's. Ten opzichte van februari 2016 daalde de handel in gebruikte auto's met 1 procent. Daarmee werd afgelopen maand voor 156.998 occasions een nieuwe eigenaar gevonden.

In vergelijking met de eerste twee maanden van 2016 liet de occasionverkoop volgens de brancheorganisatie wel een lichte stijging zien. De start van 2017 was goed voor 323.417 verkochte tweedehandsjes, 0,9 procent meer dan een jaar eerder.

Bekijk hier de uitgebreide verkoopcijfers op merk en model.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.