Toyota Land Cruiser in 't nieuw

Toyota Land Cruiser
Toyota Land CruiserToyota Land CruiserToyota Land CruiserToyota Land CruiserToyota Land CruiserToyota Land CruiserToyota Land Cruiser
De milieu-innovaties staan bij Toyota centraal op de IAA, maar ook de andere kant van het automobiele spectrum wordt niet vergeten. Zo werd de Land Cruiser vernieuwd.
De vernieuwde Land Cruiser komt wereldwijd beschikbaar met twee motoren, die allebei 12 procent zuiniger zijn dan voorheen. Voor de benzineadepten is er een 4,0-liter V6 met een vermogen van 249 pk. De dieselaars moeten het doen met een 173 pk sterke 3,0-liter zelfontbrander. Deze diesel heeft 8,1 liter diesel per 100 kilometer nodig en blaast elke kilometer 214 gram CO2 het luchtledige in.
De wielophanging is aangepast en de carrosserie is 11 procent stijver dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op zowel het rijcomfort als het geluidsniveau. Het Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) zorgt voor betere prestaties op en naast de gebaande paden. Diverse hulpsystemen zorgen ervoor dat de Land Cruiser z'n bestuurder uit de meest benarde offroadsituaties weet te redden.
Toyota verwent de kopers met een duidelijk verbeterd interieur. De zevenzits Land Cruiser heeft nu een derde zitrij die bestaat uit twee volwaardige stoelen. In die versie kan de middelste rij stoelen schuiven over een afstand van 135 millimeter. De beenruimte voor de achterste rij verdubbelt zodoende ten opzichte van de huidige Land Cruiser.
De Land Cruiser mag dan een echte rauwdouwer voor het terrein zijn, dat wil niet zeggen dat het behelpen is qua standaarduitrusting. Toyota is vooral trots op JBL Premium Surround Sound System, dat 7.1 audio biedt. Het systeem heeft een vermogen van 605 Watt, 17 speakers en een harde schijf. De vernieuwde Toyota Land Cruiser debuteert morgen op de IAA in Frankfurt. We verwachten 'm eind dit jaar bij de dealers.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum