TomTom tekent deals met BMW en Peugeot

PSA-deal verlengd

BMW 530e plug-in Rotterdam laden opladen EV plug L
TomTom heeft een overeenkomst getekend met BMW voor de levering van verkeers- en navigatiediensten. Verder heeft TomTom het contract met PSA, moeder van Peugeot, Citroën, DS en Opel, verlengd tot 2025.

De deals werden getekend op de Autosalon van Parijs, die dinsdag is begonnen. Er zijn geen financiële details prijsgegeven. TomTom gaat voor BMW diensten leveren aan alle merken, dus ook aan Rolls-Royce en Mini. In april 2018 werd begonnen met een uitgebreid testprogramma dat nu dus een daadwerkelijke overeenkomst heeft opgeleverd. Het gaat om live updates over aankomend verkeer en vertragingen om automobilisten continu te informeren en de reistijd te verkorten, aldus TomTom.

Het oorspronkelijke contract tussen TomTom en PSA zou in 2020 aflopen. Daarbij wordt onder meer navigatie-apparatuur geleverd aan de Fransen.

Op de Amsterdamse beurs ging het aandeel TomTom flink omhoog na het nieuws. Recent stond de koers van TomTom nog flink onder druk door zorgen over stappen van Google op de automarkt.

Overigens heeft TomTom met de verspreiding van de persberichten over de deals mogelijk de regels overtreden. Nieuwszender RTL Z meldde de stukken al ruim een uur eerder ontvangen te hebben, voordat deze breed werden uitgestuurd. Zoiets mag niet als het om koersgevoelige informatie gaat.

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) weigerde tegenover RTL Z inhoudelijk commentaar te geven. De beurswaakhond gaat nooit in op specifieke gevallen. TomTom was niet bereikbaar voor een reactie.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.