Tienmaal speciaal: McLaren MSO X

570S met GT4-aspiraties

Tienmaal speciaal: McLaren MSO X
Tienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO XTienmaal speciaal: McLaren MSO X
McLaren laat weten dat het een uit tien auto's bestaande MSO X-serie gaat bouwen, tien 570S-en die door McLaren Special Operations op bijzondere wijze zijn opgetuigd.

McLaren toont een reeks foto's van een deel van de uit tien auto's bestaande MSO X-serie, een reeks 570S-en die zijn geïnspireerd op de 570S GT4. Inderdaad, een circuitracer. Hoewel de heftige uiterlijke aankleding wellicht anders doet vermoeden, zijn alle tien de exemplaren gewoon straatlegaal.

Alle tien de MSO X-en hebben een duidelijk op de racerij geïnspireerd, gedeeltelijk gestript interieur met racekuipjes en zijn vanbuiten voorzien van zaken als een luchthapper op het dak, een verwijzing naar de F1 GTR Longtail uit '97 en een fikse achterspoiler. Die laatste moet uiteraard een stevige dosis extra downforce genereren, tot 100 kilo. Alle exemplaren zijn voorzien van een titanium sportuitlaat en staan op Pirelli P Zero Corsa-banden. Her en der komen we extra luchtopeningen tegen, onder andere op de voorklep. De achterbumper moet met zijn vele openingen lichter zijn dan het standaardexemplaar.

De auto's worden stuk voor stuk in een kleurstelling uitgevoerd die verwijst naar een van de bekende McLaren race-liveries waarmee de F1 GTR endurance racers de circuits midden jaren negentig onveilig maakte.

Achter in de 570S ligt de onaangeroerde 3,8-liter V8-biturbo, hetzelfde blok als in de Super Series. Die achtcilinder is 570 pk en 600 Nm sterk en daarmee wordt het sprintje naar 100 km/h in 3,2 seconden afgeraffeld, 0-200 km/h vergt slechts 9,5 seconden. De topsnelheid ligt op 328 km/h. Schakelen gaat met een zeventraps SSG-transmissie.

Wie wel warmloopt voor zo'n speciale 570S, die vist nu al achter het net. De volledige serie is in opdracht van McLaren Newport Beach, de grootste McLaren-dealer van de Verenigde Staten, tot stand gekomen en alle exemplaren zijn zelfs al afgeleverd bij hun kopers.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.