Tesla weigerde samenwerking Uber

Uber wilde samenwerken aan zelfrijdende auto

Tesla Model X P90D
Elon Musk, de topman van Tesla, heeft een aanbod van taxidienst Uber afgeslagen om samen te werken aan zelfrijdende auto's.

Dat stelt Bloomberg op basis van een binnenkort te verschijnen boek over Uber. Daarin wordt een telefoongesprek beschreven tussen Musk en Uber-ceo Travis Kalanick. De topman van de taxidienst beschrijft hoe hij Musk opbelde en hem ervan probeerde te overtuigen om een samenwerking aan te gaan.

Volgens Kalanick zou Musk hem vervolgens hebben afgeraden om in zelfrijdende auto's te stappen, wat hij als bewijs zag dat Tesla ook zijn zinnen had gezet op die markt.

Een ingewijde van Musk zei tegen Bloomberg dat Musk het aanbod van Kalanick inderdaad heeft afgeslagen, maar ontkent dat de Tesla-topman Kalanick wilde ontmoedigen om een zelfrijdende auto te ontwikkelen.

Zelfrijdende taxi's
Zowel Tesla als Uber wil in de toekomst een taxi-achtige dienst opzetten waarin gebruikers zelfrijdende auto's kunnen bestellen. Tesla heeft daarbij voor ogen dat eigenaars van Tesla's hun zelfrijdende auto beschikbaar stellen aan anderen als zij deze zelf niet nodig hebben.

Uber is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Google-zuster Waymo, dat de taxidienst ervan beschuldigt technologie voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's te hebben gestolen.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.