Tesla verlaagt laadtarieven stevig

Fors goedkoper tijdens daluren én piekmomenten

Tesla Supercharger

Onlangs rolde Tesla zijn nieuwe variabele dalurentarieven uit naar al zijn Nederlandse Supercharger-locaties. Nu verlaagt Tesla de laadtarieven met tientallen procenten.

Sinds kort hanteert Tesla bij zijn Supercharger-laadstations variabele laadtarieven. Enkel nog tussen 16 en 20 uur rekent Tesla de hoogste laadtarieven, daarbuiten betaal je de variabele dalurentarieven. Tot voor kort kostte een kWh bij Tesla's Supercharger-stations in de daluren gemiddeld €0,49 en tijdens de piekmomenten €0,56. Tesla heeft die tarieven nu stevig omlaag bijgesteld.

In de daluren kost een bij een Tesla's Supercharger-laadstation geladen kWh nu gemiddeld €0,32. Dat is €0,17 minder dan voorheen. Tijdens de piekuren kost een kWh voortaan gemiddeld €0,36, op zijn beurt €0,20 minder dan tot voor kort.

Tesla gaf eerder al aan de prijzen voor laden bij zijn Supercharger-stations regelmatig aan te passen aan de prijsontwikkeling op de energiemarkten. Dat het die belofte serieus neemt, blijkt vandaag.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (106)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens