Tesla levert recordaantal auto's af, worstelt met logistiek

Derde kwartaal iets onder verwachting

Tesla Model Y

Tesla heeft in het derde kwartaal van dit jaar een recordaantal auto's afgeleverd, maar is toch niet helemaal tevreden. De fabrikant kampt met logistieke uitdagingen, waardoor het afleveren van de auto's achterloopt.

Tesla leverde in het derde kwartaal 343.830 auto's af. Dat is weliswaar een nieuw record, maar kenners rekenden er op dat het zo'n 358.000 auto's zouden zijn. Tesla erkent dat het minder is dan gehoopt. De Amerikaanse fabrikant meldt in een verklaring dat door de sterke productiegroei het een 'steeds grotere uitdaging is' om over voldoende transportcapaciteit te beschikken tegen redelijke kosten. Daarbij speelt mee dat sprake is van 'logistieke piekweken'. Topman Elon Musk gaf op Twitter aan naar 'stabielere' leveringen te streven.

Tesla stelde wel dat het definitieve cijfer van de leveringen nog iets hoger kan uitvallen. Het bedrijf produceerde 365.923 auto's in het derde kwartaal. De automaker splitste de verkoop niet uit per regio. De VS en China zijn de grootste markten en het overgrote deel van de verkopen betrof de Model 3 en Model Y.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.