Tesla wil naast auto's ook humanoïde robots verkopen

Als ware het een film

Tesla Optimus (ANP)
Tesla Optimus (ANP)Tesla Optimus (ANP)Tesla Optimus (ANP)Tesla Optimus (ANP)Tesla Optimus (ANP)Transformer optimus

De altijd kleurrijke Tesla-topman Elon Musk heeft tijdens de Tesla AI Day een wel heel bijzonder apparaat gepresenteerd. Musk tilde bijna eigenhandig de Optimus op het podium, een mensachtige robot die minder dan 20.000 dollar moet gaan kosten en waar Tesla miljoenen van wil gaan produceren.

Tesla-topman Elon Musk heeft wel wat weg van een personage uit een James Bond-film. Met Tesla heeft Musk in korte tijd een op elektrisch vlak indrukwekkend automerk uit de grond gestampt en met SpaceX heeft de miljardair voor een revolutie in de ruimtevaartindustrie gezorgd. Musk schiet auto's naar de maan, heeft vlammenwerpers en tequilla in het aanbod gehad en is nu klaar voor de volgende stap: een humanoïde robot.

Tijdens de Tesla AI Day stelde Elon Musk de Optimus aan het publiek voor, een prototype van een android in de vorm van een mens dat ongetwijfeld is vernoemd naar Optimus Prime, een hoge pief in de wereld van de Transformer-stripboeken en -films. De Optimus meet zo'n 1,72 meter in de hoogte en weegt nog geen 60 kilo. De robot heeft een 2,3 kWh accu en daarmee moet hij uiteindelijk een volledige 'werkdag' kunnen draaien. De Optimus heeft onder meer technologie die overeenkomsten vertoont met de hard- en software die Tesla gebruikt voor zijn Autopilot-systeem. De Optimus moet zichzelf dankzij tientallen kleine motortjes op den duur kunnen voortbewegen, al kan het prototype op dit moment nog niet lopen. Mechanische handen? Die zijn er wel.

Voorlopig werkt Tesla aan het doorontwikkelen van de Optimus. Uiteindelijk moet het ding zo'n 20.000 dollar gaan kosten en Tesla zegt er in theorie miljoenen van te kunnen produceren. Wanneer dat gaat gebeuren is echter nog niet duidelijk.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.