Spyshots nieuwe Rolls-Royce Phantom

Top-Rolls rolt voorbij

Rolls-Royce Phantom spionage
Rolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionageRolls-Royce Phantom spionage
De Rolls-Royce Phantom begint op leeftijd te raken en de Britten hebben het momenteel druk met het ontwikkelen van een opvolger. Vandaag zien we het superlatief dat de Phantom gaat vervangen voor het eerst buiten de deur.

Begin dit jaar stuurde Rolls-Royce een persbericht de wereld in waarin het luxemerk aankondigde te starten met het testwerk van 'een nieuw model'. Het bericht werd vergezeld van een afbeelding waarop we een ingepakte Rolls zagen staan die op detail verschilde van de huidige Phantom. Mogelijkerwijs hadden we met een mule van doen. Vandaag heeft onze spionagefotograaf de Phantom-opvolger voor het eerst buiten de deur gespot.

Rolls-Royce 'waarschuwde' al voor het verschijnen van zogeheten test-mules op de openbare weg. De Phantom-opvolger - waarvan de naam nog niet bekend is - krijgt een nieuw aluminium frame, een spaceframe dat uiteindelijk als basis zal dienen voor alle toekomstige Rolls-Royces. Het kasteelachtige formaat van de Rolls-Royce komt goed naar voren op foto X, waar het Britse bakbeest naar de nieuwe BMW 7-serie staat geparkeerd.

We verwachten de opvolger van de Phantom - die alweer sinds 2003 op de markt is - niet voor 2018. Een volledig elektrische variant ligt niet in de lijn der verwachting. Wel staat een plug-invariant op de planning.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.