Skoda's nieuwste cross-over Kushaq vanbinnen

Schetsen maar!

Skoda Kushaq teaser
Skoda Kushaq interieur schetsSkoda Kushaq interieur schetsSkoda Kushaq teaserSkoda Kushaq spyshotsSkoda Kushaq spyshotsSkoda KushaqSkoda Kushaq

Skoda heeft een nieuwe compacte cross-over in de ontwikkelingskamers staan die luistert naar de naam Kushaq. Het exterieur van de Kushaq heeft Skoda al eens geschetst en vandaag geeft het merk digitale tekeningen vrij van het interieur.

Later deze maand trekt Skoda het doek van de Kushaq, een splinternieuwe compacte cross-over die voor het meer behoorlijk belangrijk is. Naar Europa komt -ie niet, de Kushaq moet aanvankelijk in India maar later ook in markten daarbuiten de cross-overklant voor zich winnen. De auto staat dan ook op een goedkopere en speciaal voor groeimarkten aangepaste versie van het MQB-A0-platform dat we kennen van de Volkswagen Polo en Skoda Kamiq. De Kushaq lijkt vanbuiten een relatief stoere verschijning te worden en krijgt een binnenste dat daarbij op het oog prima aansluit.

De Kushaq krijgt een dashboard waarvan het middendeel min of meer overeenkomt met dat van bijvoorbeeld de Kamiq. Ook hier dus centraal een infotainmentscherm, tot 10-inch groot, met eronder twee horizontale ventilatieroosters. De ventilatieroosters die helemaal op de hoeken van het dashboard zitten, zijn net als bij de Karoq en Kodiaq verticaal georiënteerde exemplaren.

De Kushaq is de productieversie van de Vision In Concept die vorig jaar tijdens de Auto Expo in New Delhi debuteerde. De Skoda wordt zo'n 4,25 meter lang en krijgt een wielbasis van 2,65 meter. Op de motorenlijst komen 1.0 en 1.5 TSI's te staan. De 1.5 is straks in ieder geval ook desgewenst met een DSG7-automaat leverbaar. Zoals gezegd komt de Kushaq niet naar Nederland, ook niet in een later stadium.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.