Skoda Kodiaq GT opgedoken

Kodiaq-coupé nu al in beeld!

Skoda Kodiaq GT
In China zijn foto's opgedoken van de Kodiaq GT. Inderdaad, een Skoda Kodiaq 'coupé' met aflopende daklijn.

Cross-overs zijn nog altijd niet aan te slepen, maar autofabrikanten lijken hun aandacht al te verschuiven naar een nieuwe afdeling binnen het hoogpotige hoekje van autoland: de coupé-SUV. Waar SsangYong met de Actyon er natuurlijk al vroeg bij was, werd een SUV-met-aflopende-daklijn pas echt bekend door auto's als de BMW X6, X4, Mercedes-Benz GLE Coupé én GLC Coupé. Renault voegt op korte termijn een platgemepte SUV aan zijn leveringsgamma toe en het is Skoda dat deze Kodiaq GT aan zijn Chinese leveringsgamma toevoegt.

In oktober 2016 bevestigde Skoda dat het in elk geval de Chinese markt zou bedienen met een 'Kodiaq-coupé'. Het ligt natuurlijk in de lijn der verwachting dat de gelikter gelijnde Kodiaq ook naar Europa komt. In China is de productieversie van de Kodiaq GT gedoopte auto nu opgedoken. Een verrassing durven we het uiterlijk van de auto overigens niet te noemen. De Kodiaq GT lijkt in grote lijnen op de Vision E Concept, al is de productieversie natuurlijk net wat minder spannend vormgegeven. De achterlichtunits wijken af van die van de reguliere Kodiaq.

Volgens Chinese media is de Kodiaq GT 4,63 meter lang, 1,88 meter breed en 1,65 meter hoog. Daarmee is de auto enkele centimeters korter en natuurlijk lager (6 cm) dan de reguliere Kodiaq. De wielbasis is met 2,79 meter identiek aan die van de Kodiaq die we al kennen.

PRIVATE LEASE Skoda Kodiaq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (78) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum