Skoda Kodiaq als L&K

Laurin & Klement in SUV

Skoda Kodiaq L&K
Skoda presenteert in Genève een luxueuze variant van de Kodiaq, de L&K.

De Kodiaq L&K wordt door Skoda als luxueuze topversie bovenaan de Kodiaq-line-up gepositioneerd. De letters L&K staan voor Laurin & Klement, een verwijzing naar de oprichters van het merk Skoda. Die uitvoering komen we overigens vaker tegen bij Tsjechische merk.

De Kodiaq L&K onderscheidt zich onder andere met zijn verchroomde grille, 19-inchwielen en aangepaste achterbumper van zijn minder weelderig bedeelde broeders. In het interieur monteert Skoda een nieuw stuurwiel en een aantal vierkante meters leer. De boel wordt afgewerkt met - natuurlijk - zwarte pianolak. Full-ledkoplampen zijn standaard. Skoda voegt uiteraard wat L&K-badges toe aan de koets. De standaarduitrusting omvat verder een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, speciale instaplijsten, aluminium pedalen, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, een uitgebreid Canton-audiosysteem en speciale vloermatten,

Skoda levert de Kodiaq L&K op de internationale markt met een 150 pk sterke 1.5 TSI én de 2.0 TSI, die 180 pk of 190 pk sterk is. Die 1.5 en de 190 pk sterke 2.0 TSI zijn nieuw voor de Kodiaq en zijn straks ook in alle andere versies te krijgen. Schakelen geschiedt door middel van een DSG7-transmissie. Op dieselvlak valt er te kiezen voor een 2.0 TDI met 150 pk, tevens nieuw voor de Kodiaq. Ook deze vindt zijn weg straks naar de rest van de Kodiaq-familie. Boven die 150 pk sterke TDI staat een 190 pk sterke variant van dezelfde 2.0 diesel.

De vierwielaangedreven versies van de L&K kunnen verder als optie worden voorzien van Adaptive Chassis Control.

PRIVATE LEASE Skoda Kodiaq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum