Skoda 'Kamiq' opgedoken

Nieuwe cross-over speciaal voor China

Skoda Kamiq
In China zijn foto's opgedoken van een nieuwe compacte cross-over van Skoda, specifiek bestemd voor de Chinese markt.

Chinese media hebben foto's in handen gekregen van deze Kamiq gedoopte nieuwe cross-over van Skoda, een compacte hoogpotige die in zijn publieksdebuut in april beleeft tijdens de Beijing Auto Show. De auto is ontwikkeld door de joint-venture die de Volkswagen Group in China met SAIC Motor heeft, Shanghai Volkswagen Automotive Company, en wordt ook door dat samenwerkingsverband gebouwd.

De Kamiq meet 4,39 meter in de lengte, is 1,78 meter breed en 1,59 meter hoog. Daarmee is de auto één centimeter langer, maar zeven centimeter smaller dan de Karoq. De wielbasis is met 2,61 meter tevens iets korter dan de 2,64 meter die zich tussen wielen van de Karoq bevindt. Skoda positioneert de Kamiq dan ook onder de Karoq op de Chinese markt. De Kamiq deelt zijn technische basis met de Volkswagen Lavida, een auto die op zijn beurt gebruikmaakt van een aangepaste versie van Volkswagens PQ34-basis, een platform dat door auto's als Golf IV en eerste generatie Seat Leon werd gebruikt.

Meer informatie volgt in de aanloop naar de Beijing Auto Show.

PRIVATE LEASE Skoda Kamiq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum