Skoda jaagt Kodiaq RS de Nürburgring op

Officiële introductie volgt in oktober

Skoda Kodiaq RS Nürburgring
Skoda Kodiaq RS NürburgringSkoda Kodiaq RS NürburgringSkoda Kodiaq RS NürburgringSkoda Kodiaq RS NürburgringSkoda Kodiaq RS NürburgringSkoda Kodiaq RS
Dat Skoda al een tijdje bezig is met een sportieve versie van de zevenzits Kodiaq, wisten we al door een reeks teasers. In een nieuwe video zien we dat de sleutels van een gecamoufleerde Kodiaq RS in de handen van coureur Sabine Schmitz belanden, waarna zij een recordpoging waagt op de Nürburgring.

Samen met Skoda's hoofd compacte auto's, die heeft meegeholpen met de ontwikkeling van de Kodiaq RS, František Drábek, deed de Duitse coureur een recordpoging in de sportieve SUV. Om welk record het gaat, is vooralsnog onbekend. Het circuit kent Schmitz op haar duimpje, want zij won als - tot nu toe - enige vrouw de beroemde 24-uursrace van 'the Green Hill'. Op de video zien we een ingepakte Kodiaq met aangepaste bumpers en rode lichtmetalen wielen. Over de motorisering van de Tsjech is nog niks bekend, maar waarschijnlijk krijgt de Kodiaq RS geen benzine-, maar een dieselmotor. Naar verluidt zou er onder de kap een 2,0-liter biturbo TDI komen te liggen, een blok met 240 pk en 400 Nm.

Op 14 juni publiceert Skoda de hele video met de recordpoging. Dan zien we meer van de auto en weten we om welk record het gaat. De officiële onthulling van de Kodaiq RS volgt in oktober tijdens de 2018 Paris Motor Show.

Video

PRIVATE LEASE Skoda Kodiaq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum