Shell wil kernenergie gebruiken voor waterstofproductie

Nog even geduld

Toyota Mirai

Shell wil kernenergie gebruiken voor de productie van waterstof en gaat een samenwerking aan met NuScale Power, een bedrijf dat in de Verenigde Staten daartoe kleine kerncentrales wil gaan bouwen.

In verschillende industrieën heeft men steeds meer aandacht voor de toepassing van waterstof. Ook steeds meer autofabrikanten nemen waterstof serieus, maar waterstof gebruiken als energiedrager is bepaald nog geen wijdverbreid concept. Shell gelooft in waterstof en wil energie uit kleine kerncentrales gaan gebruiken om waterstof te produceren.

Shell heeft een overeenkomst gesloten met het NuScale Power, een bedrijf dat in de Verenigde Staten kleine kerncentrales wil gaan bouwen. De kleinere reactoren van NuScale Power zijn uiteraard goedkoper om te produceren dan grote kerncentrales. Daarnaast zouden de kleine kerncentrales in het geval van een 'kernramp' een minder groot gevaar vormen. Wel duurt het nog even voordat de kleine centrales er zijn. De eerste kleine kernreactor van NuScale is waarschijnlijk niet voor het 2030 gereed. Tijdens het opwekken van energie in kerncentrales komt geen CO2-vrij, wat kernenergie tot een interessant concept maakt.

Lezersreacties (115) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.