Rolls-Royce warmt op voor Phantom VIII

Nieuw vlaggenschip in 2018

Rolls-Royce Phantom teaser
Rolls-Royce windt er geen doekjes om dat het in zijn ontwikkelingskamers druk is met de nieuwe Phantom. Vandaag krijgen we een kleine dosis nieuwe informatie gepresenteerd.

In januari dit jaar toonde Rolls-Royce een nieuw spaceframe zien die de Britten de komende maanden aan tests zouden onderwerpen. Destijds kregen we eveneens een afbeelding van een optisch aangepaste Phantom - ingepakt en wel - te zien, een indicatie dat Rolls-Royce niet alleen aan een SUV maar ook aan een nieuwe Phantom werkt.

De aluminium structuur zal niet alleen de nieuwe Phantom VIII van houvast voorzien, het zal tevens de basis worden voor alle nieuwe modellen van het nobele Britse merk.

De huidige Phantom en diens Drophead en Drophead Coupé broers zijn de oudst gedienden van de Rolls-Royce-familie. De Phantom verscheen in 2003 op de markt en de twee toegevoegde varianten werden in 2007 en 2008 gelanceerd. Met een speciale Zenith-serie zwaait Rolls-Royce de Phantom uit. De Drophead Coupé en Drophead zullen geen opvolging krijgen.

Volgens Rolls-Royce hoeven Phantom liefhebbers zich nog geen zorgen te maken. De productielijn zal eind dit jaar het laatste exemplaar naar buiten rollen. Tot "[...] ver in 2017" zal aan de vraag naar Phantoms kunnen worden voldaan, aldus Rolls-Royce. De nieuwe Phantom verwachten we in de eerste helft van 2018 op de markt.

Verkoop

In Nederland moeten 28 Phantoms te vinden zijn. Dit jaar zijn er twee op kenteken gezet. In zowel 2015 als 2014 werd één exemplaar op kenteken gezet. In 2003 - het eerste levensjaar van de huidige Phantom - werden in Nederland 7 exemplaren geregistreerd. De Ghost en Wraith - beiden korter op de markt - kennen in Nederland respectievelijk 24 en 13 eigenaren.


Video

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.