Rolls-Royce test met nieuw spaceframe

Nieuwe techniek in mysterieuze koets verstopt

Rolls-Royce toont camouflage
Rolls-Royce heeft aangekondigd dat het begint met het testen van zijn nieuwe spaceframe. Het bericht wordt ondersteund door een foto waarop we een Phantom zien waar iets bijzonders mee aan de hand is.

Meestal laten we berichten over de start van de productie van een model voor wat het is, hetzelfde geldt voor mededelingen waarin een merk vol trots roept 'met testwerk te beginnen'. Vandaag maken we een uitzondering voor een mededeling van Rolls-Royce.

De Britten schrijven het nieuwe aluminium spaceframe te gaan testen waar in de toekomst álle modellen van het merk gebruik van zullen gaan maken. In 2018 krijgen we het eerste model te zien. Rolls-Royce kondigt aan dat we niet gek op moeten kijken van 'nieuwe test-mules'.

De afbeelding die hand in hand met het bericht gaat, trok onze aandacht. We zien namelijk een ingepakte Rolls-Royce waarvan de achterzijde opzettelijk is overbelicht. Onder de lichtunits vinden we bovendien twee ronde led-lampjes.

Wat Rolls-Royce precies van plan is, is nog onduidelijk. Een mule voor de op stapel staande SUV van het merk is het waarschijnlijk niet. Daarvoor is de bodemvrijheid te gering. Het is niet ondenkbaar dat we hier een vroege versie van de nieuwe Phantom zien, de huidige is immers al sinds 2003 op de markt. Ook is een laatste facelift voor Rolls-Royces vlaggenschip een mogelijkheid, al is de link tussen de afbeelding en de aankondiging dan flinterdun. We wachten af.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.