Radical presenteert Rapture

Racer voor straatgebruik

Radical Rapture
Radical RaptureRadical RaptureRadical RaptureRadical RaptureRadical Rapture

Radical heeft tijdens het Goodwood Festival of Speed het doek verwijderd van een volledig nieuw model: de Radical. Volgens goede Radical-traditie is het opnieuw een zeer spartaanse sportieveling, maar volgens Radical lag de aandacht tijdens de ontwikkeling van de auto niet eerder zo sterk op het geschikt maken van de auto voor straatgebruik.

Hoewel het uiterlijk van de Rapture anders doet vermoeden, is Radicals jongste volledig straatlegaal. Dat betekent overigens niet dat de auto aan circuitwaardigheid heeft ingeboet. Volgens Radical is de auto net zo capabel op de circuits als zijn andere modellen.

Radical zet volledig in op het zo licht mogelijk maken van de auto en past derhalve speciale composieten toe voor de koets die om het lichtgewicht spaceframe is gevouwen. De Rapture wordt aangedreven door een 355 pk en 434 Nm sterke 2,3-liter EcoBoost-motor die afkomstig is van de planken van Ford. Schakelen gaat door middel van een sequentiële zesbak. Het onderstel van de auto is volledig aanpasbaar. De tweezitter heeft een spartaans interieur, dat sterk doet denken aan dat van raceauto's.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.