Productie McLaren 12C toch ten einde

McLaren MP4-12C
Aanvankelijk presenteerde McLaren de 650S als een model dat tussen de 12C en de P1 in geplaatst zou worden. Nu lijkt de 12C toch aan het kortste eind te gaan trekken.

De nieuwe 650S zou het gat tussen de 12C en de P1 opvullen, berichtte McLaren bij de introductie van z'n nieuwste model. Begin vorige maand kwam echter het bericht dat McLaren de productie van de 12C tijdelijk op pauze had gezet. De Britten zouden graag hun aandacht en energie op de nieuweling richten. Vandaag blijkt dat er nu toch echt een eind gekomen is aan de levensloop van de 'instap McLaren' die in 2011 op de markt verscheen.

Het nieuws is afkomstig van het Amerikaanse Autoblog.com, dat een brief in handen heeft gekregen die naar huidige 12C-eigenaren is verstuurd. In de brief meldt Mike Flewitt, CEO van McLaren, dat 'er vanwege het grote succes van de 650S na drie jaar 12C is besloten om de productie te stoppen'.

Opzienbarend nieuws, vooral gezien het feit dat McLaren bij de introductie van de 650S nog nadrukkelijk meldde dat de tijd voor de 12C nog niet gekomen was. Om de 12C-bezitters tegemoet te komen, stelt McLaren gratis een Technology Upgrade beschikbaar. Het pakket omvat onder andere nieuwe software voor de actieve aerodynamica, waarmee de 'airbrake' van de 12C zich beter aanpast aan de rijomstandigheden. Ook de DRS-modus (Drag Reduction System) maakt onderdeel uit van het pakket. Bovenstaande extra's zijn dus kosteloos, voor twee nieuwigheden die op de 650S debuteerden hoeft slechts minimaal te worden bijbetaald. We hebben het dan over een achteruitrijcamera en DAB-radio.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.