Primeur: de Aston Martin DB9 en DB9 Volante!

Aston Martin DB9
Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9Aston Martin DB9
De Aston Martin DB9 moet nog officieel worden onthuld maar hier staan zowel de coupé als de Volante gewoon open en bloot in een parkeergarage op Mallorca!

Het modellengamma van Aston Martin is niet het meest overzichtelijke van alle autofabrikanten. De modellen zijn stuk voor stuk prachtig maar soms wat lastig uit elkaar te houden. Onlangs gaf het Engelse merk alle informatie over de nieuwe Vanquish vrij en het model dat daar iets onder opereert, is de DB9. Die hadden we tot nu toe alleen nog maar in camouflagepak gezien maar toen kwam AutoWeek-lezer Michael Graban 'm plotseling open en bloot tegen in een parkeergarage op Mallorca. Hij had meteen door dat hier iets unieks stond.

Toen de camera tevoorschijn kwam en Michael er vrolijk op los kiekte, werden de mensen van Aston Martin plotseling heel erg zenuwachtig en gingen snel de hoezen over de auto's heen. Te laat; de DB9 stond al op de digitale kaart en ondanks het dringende verzoek de foto's te wissen, liet Michael ze lekker op z'n camera staan. Groot gelijk!

De DB9 met vast dak wordt hier broederlijk geflankeerd door de Volante, de cabrioversie met stoffen dak. Onder de motorkap huist naar alle waarschijnlijkheid dezelfde zesliter V12 als in de Vanquish, al zal het vermogen in de DB9 iets lager komen te liggen dan de 573 pk van het topmodel. Het officiële fotomateriaal en alle overige informatie over de DB9 verwachten we eind september, in aanloop naar de autobeurs van Parijs.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.