Premie autoverzekering stijgt ondanks minder schade en diefstal

Daling verwacht

Stormschade 28 oktober 2013

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben autoverzekeraars dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering, ook wel WA+, verhoogd. Die voor WA en WA volledig casco-verzekeringen zijn vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van 2020, meldt vergelijkingssite Autoverzekering.nl dinsdag na eigen onderzoek.

Waar de gemiddelde premie voor een beperkt casco-verzekering vorig jaar nog met 8 procent daalde, stijgt die dit jaar met bijna 5 procent. Een consument die jaarlijks € 480 betaalde voor zo'n WA+-verzekering, betaalt nu ruim € 20 meer.

De vergelijkingssite vindt dat verrassend, aangezien het afgelopen jaar minder werd gereden vanwege de coronacrisis en ook het aantal autodiefstallen is gedaald. Autoverzekering.nl zegt dat verzekeraars deze factoren in principe moeten doorberekenen in de premies en verwacht het komende half jaar dan ook weer een daling van de premie voor WA beperkt casco-verzekeringen.

WA en all-risk gelijk

De premies van WA-verzekeringen bleven voor het tweede jaar op rij vrijwel gelijk, nadat ze de jaren ervoor fors waren gestegen. Ook in premies van de WA volledig casco-verzekering, ofwel all-risk, zit dit jaar weinig verandering.

Autoverzekeraars bieden polissen aan in drie dekkingsniveaus. De WA beperkt casco is het middelste niveau en dekt schade aan je auto die niet door jezelf is veroorzaakt, maar door overmacht. Het gaat bijvoorbeeld om brandschade of diefstal.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.