Peugeot 2008 Sport Concept: pleegt Peugeot plagiaat?

"Hoe is dat mogelijk?"

Peugeot 2008 Sport Concept, illustratie jpog.photographie
Peugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport ConceptPeugeot 2008 Sport Concept, illustratie jpog.photographie

De Thaise afdeling van Peugeot heeft op de beursvloer van de Bangkok Motor Show een sportief uitgedoste Peugeot 2008 geparkeerd. Die heftig uitgebouwde 2008 luistert naar de naam Peugeot 2008 Sport Concept, maar blijkt helemaal geen origineel ontwerp van Peugeot te zijn.

Peugeot Thailand heeft speciaal voor de Bangkok Motor Show een 2008 in een heftig ogend sportkostuum gehesen. Volgens Peugeot Thailand is het ontwerp geïnspireerd op dat van LeMans-monster 9x8, maar daarmee doet de Thaise tak van Peugeot geen recht aan waar de inspiratie werkelijk vandaan komt. Wat blijkt? Peugeot Thailand heeft het digitale werk van illustrator jpog.photograhie namelijk schaamteloos overgenomen.

Op de Instagram-pagina van jpog.photographie verschenen in september 2021 namelijk computertekeningen van een een heftige Peugeot 2008 waarin zijn digitale schepper invloeden van een WRC-rallykanon en een Pikes Peak-monster had verwerkt. De Peugeot 2008 Sport Concept lijkt er in ieder geval als twee druppels water op. De vormgeving en kleurstelling van de uitbundige bodykit komt overeen met wat we op het werk van jpog.photographie zien, de wielen hebben een vergelijkbaar ontwerp, de achterspoiler komt overeen en zelfs het stickerwerk dat op de showauto is aangebracht lijkt nagenoeg volledig overgenomen van de digitale voorstelling die in 2021 uit de vingers van jpog.photograhie kwam (foto's 9 t/m 11).

Peugeot 2008 Sport Concept, illustratie jpog.photographie

De overeenkomsten met de illustratie van jpog.photographie zijn ontegenzeggelijk.

Onder een video die Peugeot Thailand op Instagram van de Peugeot 2008 Sport Concept plaatst reageert jpog.photografie dan ook met de nodige verbazing. "Wacht. Wat? Dit is mijn ontwerp uit 2021. Jullie hebben mijn ontwerp gestolen. Hoe is dat mogelijk?' - schrijft het account onder de video. We zijn in afwachting van een reactie van Peugeot op de kwestie. Tegen AutoWeek zegt de digitale ontwerper 'Jpog' - die Jordan heet - onder meer dat zijn project "[...] voor 99 procent is overgenomen". De ontwerper heeft contact gezocht met Peugeot en volgens het merk is de 2008 Sport Concept puur een lokaal initiatief waar het officiële designcentrum van Peugeot niets mee te maken heeft en dus ook geen goedkeuring voor heeft gegeven.

PRIVATE LEASE Peugeot 2008

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum