Opvolger Volkswagen CC gespot

Langgerekte 'coupé' krijgt nieuwe naam

Spyshots Volkswagen CC
Spyshots Volkswagen CCSpyshots Volkswagen CCSpyshots Volkswagen CCSpyshots Volkswagen CCSpyshots Volkswagen CCSpyshots Volkswagen CC
Volkswagens CC, voorheen bekend als de Passat CC, stierf in 2014 een stille dood. De vierdeurs coupé komt echter terug, getuige deze spionagebeelden.

De nieuwe CC krijgt afgaande op dit zwaar ingepakte prototype een nóg langgerekter silhouet dan het oorspronkelijke model. Typische coupé-kenmerken als de lage neus en de stijlloze portierruiten keren terug, maar in tegenstelling tot de oer-CC lijkt het hier om een vijfdeurs auto te gaan.

Een voorbode van de auto kennen we al in de vorm van de Sport Coupé Concept GTE uit 2015. Het productiemodel blijkt bijzonder sterk op die auto te lijken en krijgt een liftback-achtige koets mee die afgaande op de camouflage best wel eens echt een grote achterklep zou kunnen herbergen. Dat de auto als geheel groter lijkt dan voorheen is niet zo gek als je bedenkt dat ook de 'normale' passat flink gegroeid is.

Hoewel we de naam 'CC' bij gebrek aan alternatief nog gebruiken, ligt het in de lijn der verwachtingen dat het uiteindelijke productiemodel een nieuwe naam krijgt. De vorige vierdeurscoupé van Volkswagen verloor z'n 'Passat'-toevoeging bij de facelift van 2011, de nieuwe krijgt een compleet nieuwe en beter bij de rest van het gamma passende benaming.

De opvolger van de Volkswagen CC staat voor 2017 op het programma. Ook de komst van een Shooting Brake valt – net als bij de Porsche Panamera trouwens – niet uit te sluiten.

Video

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.