'Opvolger Lamborghini Gallardo in 2014'

Lamborghini Gallardo
Hij houdt het lang vol, maar uiteindelijk komt er nu toch bijna een einde aan de carrière van de Lamborghini Gallardo. In de tweede helft van dit jaar krijgen we waarschijnlijk de eerste voortekenen van de auto te zien.

We schreven het afgelopen vrijdag al, toen we de Lamborghini Gallardo tot VriMiBolide bombardeerden. De kleine Lamborghini loopt al dermate lang mee, dat hij de concurrentie (lees: Ferrari 458 Italia) niet helemaal meer bij kan benen.

Lamborghini zit echter niet stil en volgens Autocar laat de nieuwe generatie op de IAA in Frankfurt voor het eerst z'n neus zien. Het gaat echter om een concept-car: de defintieve auto debuteert begin 2014 en verschijnt pas in de tweede helft van volgend jaar bij de dealers.

De opvolger van de Gallardo heeft intern de codenaam LP724. De auto wordt 4,50 meter lang, meldt het Engelse tijdschrift. Het design wordt geïnspireerd op de Sesto Elemento en de Egoista, is de verwachting. Volgens de geruchtenmolen gaat de Gallardo-opvolger 'Cabrera' heten.

In tegenstelling tot bij de Aventador, die een koolstofvezel monocoque heeft, houdt Lamborghini het gebruik van koolstofvezel uit kostenoogpunt beperkt. Moederbedrijf Audi wil namelijk op dezelfde basis de nieuwe R8 maken (komt in 2015) en ze zagen in Ingolstadt die optie niet zitten. Wel mag Lamborghini aluminium en met koolstofvezel versterkte plastics voor de carrosseriedelen gebruiken.

De kracht komt van een verder verbeterde versie van de huidige 5,2-liter V10, die de 600 pk-grens gaat doorbreken. Schakelen kan in ieder geval via een zeventraps automaat met dubbele koppeling, in verband met de beperkte vraag is het nog niet helemaal zeker of de handbak ook terugkeert. De aandrijving geschiedt in principe op alle vier de wielen, maar er komen ook versies met achterwielaandrijving.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.