Opel werkt aan model onder Adam

Opel werkt aan model onder Adam
General Motors heeft besloten om Chevrolet terug te trekken uit Europa, wat betekent dat er met het onvermijdelijke verdwijnen van de Spark een gat valt in het A-segment. Nu lijkt Opel die leegte op te willen gaan vullen.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Duitse Auto Motor und Sport. Van ingewijden zou vernomen zijn dat er momenteel in Rüsselheim gewerkt wordt aan een model onder de Adam. De als hippe stadsrakker gepositioneerde auto is met z'n drie deuren en beperkte lengte van 3,7 meter eigenlijk al een A-segmenter te noemen, maar z'n vanafprijs van bijna 12.500 euro laat hem in een ander segment opereren.

Als we de Duitse media mogen geloven, wordt de nieuwe A-segmenter een vijfdeurs model en zal hij worden ingezet als een 'wereldauto'. Z'n prijskaartje komt rond de tien mille te liggen. Voor het kleintje op de markt verschijnt is het inmiddels alweer 2016. Op het moment voert Opel de Agila, die techniek deelt met de Suzuki Splash.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.