Opel: meer Adam-modellen, nieuwe Astra is lichter

Opel: meer Adam-modellen, nieuwe Astra is lichter
Na de Opel Adam Rocks en de in Genève gepresenteerde Adam S volgen er nog meer varianten op de Adam. Dat zegt Opel-baas Neumann. Hij laat ook al wat informatie los over de nieuwe Astra. Verder zou er een coupévariant van de Mokka op de planning staan bij Opel.

Opel is vastbesloten om de Adam-lijn uit te breiden met meer modelvarianten. Opel-baas Neumann legt uit: "We hebben al meer dan 80.000 orders. Dit succes heeft ons aangemoedigd om een ​​hele Adam-familie te bouwen." Bij de Adam Rocks en S zal het dus niet blijven. "We hebben nog meer in petto, maar ik kan momenteel nog niet alles verraden", vertelt de topman in een interview met het Duitse Auto Motor und Sport.

Neumann deelt verder mee dat hij optimistisch is over de nieuwe generatie Astra. De opvolger wordt ruim 100 kg lichter dan de huidige generatie. De nieuwe C-segmenter van Opel zal bovendien ook iets krimpen. Het interieur wordt volgens Neumann strakker en minder druk: "We gaan het aantal knoppen duidelijk verminderen." Een coupé-achtige variant op de Mokka zou ook in de pijplijn zitten bij Opel. Meer informatie hierover is nog niet bekend.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.