Opel Adam S heeft prijskaartje

Opel Adam S heeft prijskaartje
Een Adam OPC is er nog niet, maar Opel weet onze vermogenshonger voorlopig te stillen met de Adam S. We weten nu wat deze warme hatch gaat kosten.

De vanafprijs van de Adam S bedraagt 22.995 euro. De topversie heeft een 1,4-liter turbomotor onder de kap, goed voor 150 pk en 220 Nm. De pk's gaan via een handgeschakelde zesbak naar de voorwielen.

De sprint naar 100 km/h kost 8,5 seconden en de topsnelheid van de konings-Adam is 210 km/h. Het gemiddeld verbruik blijft steken op 5,9 l/100 km.

Het blijft niet bij extra vermogen alleen: de Adam S heeft ook grotere OPC-remmen, aangescherpte besturing en een sportonderstel.

De S onderscheidt zich met een speciale bodykit (voorspoiler, sideskirts en een achterspoiler) van de reguliere Adams. De standaarduitrusting van de Adam S omvat verder onder meer ledachterlichten, een verchroomde uitlaatpijp, Recaro-stoelen en automatische airconditioning.

Opel zet de Adam S begin 2015 bij de dealers neer.

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.