Opel Adam S en Adam Rocks in Genève

Opel Adam S en Adam Rocks in Genève
Eerder maakte Opel ons al lekker met de Astra OPC Extreme, maar het zwaartepunt van het nieuws ligt op de Adam. Het merk neemt de productieversie van de Adam Rocks én de Adam S mee.

Dat heeft Opel officieel bevestigd. De Adam Rocks debuteerde een jaar geleden, eveneens op de salon van Genève. Het was een concept-car voor een 'ruige' Adam met een hogere bodemspeling en kunststof accenten. Ook had de concept-car een stoffen schuifdakconstructie, vergelijkbaar met die van de Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio.

De Adam S is zeer waarschijnlijk het sportieve topmodel van de Adam, dat we onlangs al op onze site konden tonen in spionagetrim (foto 2). Het is niet duidelijk wat er onder de kap komt te liggen, maar we vermoeden dat deze Abarth-concurrent een 1,4- of 1,6-liter viercilinder turbomotor krijgt. Het vermogen zou dan rond de 150 pk liggen.

Vrijdag konden we de details al melden van de belangrijke nieuwe driecilinder in de Adam, die ook door Opel in de Zwitserse stad wordt gepresenteerd. Dit blok komt beschikbaar met 90 en 115 pk en is standaard gekoppeld aan een nieuwe, handgeschakelde zesbak.

De Astra OPC Extreme (foto 3) maakt het feestje op de Opel-stand compleet.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.