'Opel Adam Rocks komt in 2014 op de markt'

'Opel Adam Rocks komt in 2014 op de markt'
Autoliefhebbers die in maart op de salon van Genève rondliepen, konden op hun klompen aanvoelen dat Opel niet voor niets de guitige Adam Rocks Concept had meegenomen. En inderdaad: de auto gaat daadwerkelijk in productie.

Automotive News heeft dat opgetekend uit de mond van een insider bij Opel. De Adam Rocks (de productieauto krijgt mogelijk een andere naam) krijgt 'avontuurlijke bumpers' en komt hoger boven het asfalt te liggen. Het cabriodak van de concept-car wordt mogelijk een optie en dus geen standaardvoorziening, is de verwachting.

Met de kleine cross-over wil Opel een premium concurrent neerzetten voor de Fiat Panda 4x4 en de Volkswagen Cross Up. Net als de Volkswagen komt de 'cross-Adam' waarschijnlijk alleen beschikbaar met voorwielaandrijving, omdat de kosten om het Adam-platform aan te passen voor vierwielaandrijving te hoog zijn voor zo'n nichemodel.

Volgens Automotive News start de productie van de Adam Rocks eind 2014. Een debuut op de Autosalon van Parijs in het najaar van 2014 ligt dan voor de hand.

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.