Opel Adam Rocks gaat waar geen andere compact ging

Opel Adam Rocks
Opel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam Rocks
Opel heeft het gamma van de Adam een belangrijke nieuwe uitvoering gegeven: de Rocks. Met deze auto heeft het merk naar eigen zeggen de eerste echt compacte driedeurs cross-over in de prijslijst staan.

Opel presenteert de auto precies een jaar na de concept-car. Aan het recept is niets veranderd: de Rocks blijft een Adam met een open dak en een outdoor-look. We hebben hier overigens alleen nog foto's en informatie van de Vauxhall Adam Rocks, de Opel-versie wordt iets later vandaag vrijgegeven.

De Adam Rocks heeft ten opzichte van de reguliere Adam een 15 millimeter grotere bodemspeling. Daarom noemt het Engels/Duitse merk 'm 'de eerste driedeurs cross-over die korter is dan 4,0 meter'. Diverse plastic carrosseriedelen en 17- of 18-inchwielen maken het avontuurlijke plaatje compleet.

Het stoffen cabriodak heeft de naam Swing Top gekregen. Het dakje schuift binnen vijf seconden tot aan de C-stijl open. Het is beschikbaar in drie kleuren: zwart, donkerbruin en lichtbruin.

De nieuweling heeft bovendien de nieuwe 1,0-liter Ecotec-driecilinder onder de kap. Het vermogen is 90 of 115 pk, het maximumkoppel komt uit op 166 Nm. In het buitenland zijn er ook de huidige, atmosferische Adam-motoren beschikbaar, maar door de hogere CO2-uitstoot is het goed mogelijk dat Opel het alleen bij de nieuwe driecilinders houdt in ons land.

Net als bij de reguliere Adam is er ook hier een lange optielijst om je Rocks te personaliseren. Uiteraard zijn er de bekende uiterlijkheden, maar ook zaken als Park Assist, een uitgebreid infotainmentsysteem en stuurverwarming zijn beschikbaar.

De Adam Rocks is daarnaast beschikbaar in de nieuwe kleur 'Goldbusters'. Zodoende zijn er nu achttien carrosserie- en zes dakkleuren te bestellen.

De Opel Adam Rocks beleeft z'n publieksdebuut op 4 maart tijdens de persdag van de salon van Genève. De eerste Nederlandse exemplaren komen in de zomer beschikbaar.

Lezersreacties (115) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.