Opel Adam met driecilinder op salon van Genève

Opel Adam met driecilinder op salon van Genève
De salon van Genève wordt het toneel van belangrijk nieuws van Opel: de introductie van de nieuwe driecilinder. De benzinemotor debuteert in de Adam 1.0.

De Duitse krant Die Welt meldt dat de Adam beschikbaar komt met twee versies van de direct ingespoten driecilinder: eentje met 90 pk en eentje met 115 pk. Het ligt voor de hand dat deze de plek innemen van de 1,4-liter viercilinder (87 of 100 pk) die nu in de Adam ligt.

Schakelen gaat met de hand via een zesbak. De 90 pk-versie zou genoegen nemen met 4,3 liter benzine per 100 kilometer. De Duitse vanafprijzen liggen tussen de € 14.000 en € 15.000.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar de lagere CO2-uitstoot zou kunnen betekenen dat ze lager zijn dan die van vergelijkbare versies met de huidige 1,4-liter viercilinder. De importeur was niet bereikbaar om opheldering hierover te geven.

Opel neemt meer nieuws mee naar Genève: de Opel Astra OPC Extreme. Dat is de snelste straat-Astra ooit en een potentiële recordauto voor de Nordschleife.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.