Onderzoek naar autoheffingen VS vertraagd

Nog geen oordeel over tarieven tot 25 procent

Volvo V90
De resultaten van het onderzoek dat moet uitwijzen of de Verenigde Staten hogere importheffingen op auto's kan instellen, laten voorlopig nog op zich wachten.

Aanvankelijk wilde de regering Trump de resultaten deze maand naar buiten brengen. Vanwege handelsgesprekken met Europese en Noord-Amerikaanse landen wordt die deadline echter naar achteren geschoven, zo liet minister Wilbur Ross van Handel weten aan The Wall Street Journal.

De VS onderzoekt of het invoerheffingen op buitenlandse auto's kan verhogen met een beroep op de nationale veiligheid. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn, effent dat de weg voor tarieven tot 25 procent. Ook de controversiële staal- en aluminiumheffingen kwamen voort uit een dergelijk onderzoek.

Ross stelt nu dat de onderhandelingen over de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst Nafta en handelsgesprekken met de Europese Commissie voor vertraging zorgen. Daarnaast wordt Ross' ministerie bedolven onder de vragenlijsten van autofabrikanten, die in zijn woorden "ontelbaar veel pagina's'' omvatten. Een nieuwe deadline noemt Ross niet.

Afgebeeld: de in Zweden gebouwde Noord-Amerikaanse versie van de Volvo V90.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.