On Topic: Geef de EV een tweede kans!

Renault Fluence
Uit vorige On Topics, polls en lezersreacties is maar wat vaak gebleken dat de elektrische auto nog altijd een imagoprobleem heeft. Althans, onder de notoire autoliefhebbers. Veelgehoorde klachten zijn de kleine actieradius, maar vooral ook de hoge prijzen. Met de komst van de eerste elektrische occasions is dat obstakel vast getrotseerd. Wie durft?

Deze week hebben we in ons blad een vergelijkende test met twee gebruikte elektrische auto's: een Renault Fluence en een Citroën C-Zero. De eerste stroom EV's is inmiddels als occasion via de bekende kanalen te vinden tegen zeer interessante prijzen – soms voor minder dan de helft van de nieuwprijs. Uiteraard hoef je niet bang te zijn voor torenhoge kilometrages, want dit zijn immers geen auto's die worden ingezet als autobahnpaarden. Nee, een kilometertje of 20.000, dus eigenlijk praktisch nieuw.

En dan wordt elektrisch rijden stiekem toch best interessant. Althans, zolang de actieradius toereikend is. Reken maar dat je aan zo'n ding een lekker voordelig stadsautootje hebt: je betaalt geen wegenbelasting, in de meeste grote steden is opladen geen probleem meer, je profiteert nog altijd van allerlei voordeeltjes én ze zijn dus een stuk betaalbaarder dan nieuw. Het geeft je te denken … Is hiermee een serieuze drempel weggeslagen en komt de aankoop van een EV nu meer in zicht?

Onze stelling luidt in elk geval:

'Een tweedehands elektrische auto voor de helft van een nieuwe. Dan heb ik eigenlijk best interesse!'

Ben je het eens of oneens met deze stelling, heb je een vraag hierover of wil je gewoon je ei kwijt, laat het in de reacties hieronder weten. De drie meest relevante inzendingen krijgen een mooi plekje in ons blad en worden van repliek gediend door één van onze redacteuren.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.