Omzet autobranche enorm toegenomen

Logisch gevolg van prijsstijgingen

Occasion dealer

Bedrijven in de autobranche hebben in het derde kwartaal van dit jaar aanzienlijk meer omzet gedraaid dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag vrijgeeft.

Bedrijven in de autobranche hebben in het derde kwartaal van 2022 maar liefst 24,3 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal van 2021. Hoe dat komt? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de omzetstijging voornamelijk veroorzaakt door prijsstijgingen. Zo ligt de gemiddelde prijs van een occasion momenteel op recordhoogte, maar er zijn meer factoren die hebben meegespeeld.

Zo neemt de intensiteit van het wereldwijde chiptekort af, met als gevolg dat de verkoop van nieuwe auto's toeneemt. Daar zitten steeds meer elektrische auto's tussen. EV's zijn over het algemeen prijziger dan auto's met een benzine- of dieselmotor.

De Nederlandse autoimporteurs zagen hun omzet in het derde kwartaal van dit jaar met bijna 19 procent toenemen. Autoreparatiebedrijven draaiden in het derde kwartaal van 2022 bijna 13 procent meer omzet, handelaren in auto-onderdelen noteerden een omzetstijging van 13,7 procent.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.