Nissan Note e-Power als Nismo

Sympathieke dikdoenerij

Nissan Note e-Power Nismo
Nissan Note e-Power NismoNissan Note e-Power NismoNissan Note e-Power NismoNissan Note e-Power NismoNissan Note e-Power Nismo
De gefacelifte Nissan Note is in het thuisland sinds kort als e-Power te krijgen. Nu heeft ook Nissans sportafdeling Nismo zich op de normaliter ingetogen Note gestort.

In Nederland zal de Note niet lang meer leverbaar zijn. De compacte maar ruimtelijke Japanner verdwijnt van de markt omdat de nieuwe Micra op het punt staat de showrooms in te rijden, een auto die wat formaat betreft stevig is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger en daarmee ook het stokje van de Note overneemt. In Japan is de hoge hatchback onlangs gefacelift, een moment dat samenviel met de introductie van de technisch interessante e-Power-versie. Nu heeft ook Nissan zich op die EV-met-range-extender gestort.

De Note beschikt als e-Power over een 109 pk en 254 Nm sterke elektromotor die zijn stroom uit een accupakket haalt, een pakket dat op zijn beurt van energie wordt voorzien door een zo'n 80 pk sterke 1,2-liter driecilinder. Per 37 gereden elektrische kilometers verbrandt de driepitter 1 liter benzine.

De e-Power-versie kenden we al, de Nismo-variant nog niet. Nismo overgiet de Note met het gebruikelijke pretpakket. We zien sportief bumperwerk, rode accenten, stevig lichtmetaal, een enorme diffuser, een achterpoiler en een aangepast interieur met kuipstoelen, aluminium pedalen en een sportstuur. Vanbuiten verraden de e-Note-badges én de blauwe lijn in de grille het feit dat het hier om een EV gaat. In het interieur is het de op de middentunnel geplaatste keuzeknop uit de Leaf die verraadt dat het hier om een extra bijzondere versie gaat.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.