New Stratos steeds dichterbij

New Stratos
New StratosNew StratosNew StratosNew StratosNew StratosNew StratosNew StratosNew StratosNew Stratos
De kans wordt steeds groter dat er toch een kleine serie van de New Stratos wordt gebouwd, die nadrukkelijk géén Lancia is.
Pininfarina liet onlangs de liefhebbers van Italiaanse auto's watertanden met de New Stratos, een moderne interpretatie van de Lancia Stratos. Dat was echter maar een one-off voor een Duitse rijkaard. Inmiddels hebben zich veertig potentiële klanten aangemeld, met name door de ruime aandacht in de autopers. De auto is een initiatief van een particulier dat is uitgewerkt samen met Pininfarina. De auto draagt dus uitdrukkelijk niét de merknaam Lancia, al lijken de logo's op stuur en neus bedrieglijk veel op het embleem van Lancia. Naar verluidt kost de one-off drie miljoen euro. Wanneer er een kleine serie wordt geproduceerd, daalt dat tot zo'n 400.000 euro. Daarbij zit minimaal 100.000 euro voor een donorauto, die in dit geval een Ferrari 430 Scuderia is, en 300.000 euro voor de ombouw. Dat is overigens geheel historisch verantwoord, want bij de Stratos uit de jaren '70, werd ook gebruik gemaakt van een Ferrari-motor. Dat was weliswaar geen 540 pk sterke V8, maar een V6 van de Dino.

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.