Nederland proeft nog niet aan vliegende auto

Nederland proeft nog niet aan vliegende auto
Een groot spektakel langs de A1 bij Amersfoort: in aanwezigheid van minister Eurlings heeft een demonstratie plaatsgevonden van een 'vliegende auto'! Of toch niet?
De bewering 'eerste proefvlucht vliegende auto' moeten we in dit geval met een korreltje zout nemen. Wie de persaankondigingen vooraf las, kreeg de indruk dat we voor het eerst een prototype van de PAL-V, een tot gyrocopter omgebouwde Carver, in actie konden zien. Dat was vandaag echter nog niet het geval.
Om de niet-ingewijden een idee van het project te geven, had het consortium investeerders een Carver én een gyrocopter meegenomen. Die laatste vloog daadwerkelijk een testrondje, maar de demonstratie van vandaag was dus niet met een vliegende auto.
De echte PAL-V komt er pas in 2012 en kan dan selectief worden ingezet door hulpverleners. De PAL-V is het geesteskindje van de Nederlander John Bakker, die al acht jaar bezig is met het project. Hij verwacht dat de 'vliegende Carver' als de productieaantallen toenemen iets meer gaat kosten dan een middenklasser. Het consortium investeerders heeft een startkrediet van Senter Novem voor het project gekregen.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.