Mobiliteitsalliantie: meer politieke aandacht

'Nederland loopt vast'

file
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart pleit de Mobiliteitsalliantie voor meer politieke aandacht voor het dichtslibben van het Nederlandse verkeer. Driekwart van de Nederlanders maakt zich daar zorgen over, concludeert de club uit eigen onderzoek.

De Mobiliteitsalliantie is een samenwerkingsverband van onder meer ANWB, RAI Vereniging, VNA (leasemaatschappijen), Bovag, Fietsersbond, Rover, GVB en TLN (goederenvervoer). Ze stellen dat mobiliteit niet hoog op de politieke agenda staat, twerwijl de Nederlanders zich daar wel degelijk zorgen over maken. Dat laatste concluderen ze uit eigen onderzoek onder 1.551 respondenten. Uit de enquête blijkt verder dat Nederlanders denken dat verbeteren van het OV en meer mogelijkheden tot flexibel- en thuiswerken belangrijke oplossingen kunnen zijn, maar ook de fiets als serieus alternatief zien. Een derde van de respondenten denkt verder dat binnen nu en vijf jaar autodelen een vlucht zal hebben genomen. De helft vindt dat thuisbezorgen van pakketten buiten de spits dient plaats te vinden en accepteert de langere levertijd die dat tot gevolg zal hebben.

Al deze conclusies vormen de basis voor het Nationaal Mobiliteitsdebat, dat donderdagochtend 9 maart in Utrecht plaatsvindt onder leiding van Rens de Jong (BNR) met als deelnemers een keur aan politici, waaronder Attje Kuiken (PvdA), Barbara Visser (VVD) en Martijn van Helvert (CDA). AutoWeek is aanwezig in de persoon van politiek specialist Roy Kleijwegt en we zullen het debat - onder technisch voorbehoud - live streamen op deze site.

In AutoWeek 10, die woensdag 8 maart verschijnt, een politieke beschouwing van de diverse partijen en hun stellingname ten opzichte van mobiliteit in de komende verkiezingen.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.