Merkwaardig opgedroogd: SsangYong Rodius

SsangYong Rodius gelekt
SsangYong Rodius gelektSsangYong Rodius gelektSsangYong Rodius gelektSsangYong Rodius gelektSsangYong Rodius gelektSsangYong Rodius gelektSsangYong RodiusSsangYong Rodius
Twee weken geleden liet SsangYong de eerste tekeningen los van de nieuwe Rodius. Het volgende model-met-dakkapel leek er behoorlijk uit te gaan zien, tot we de volgende platen onder ogen kregen.

Op een Koreaanse website lekten de foto's uit van de Rodius in productietrim. Nu hadden we geen Pininfirina-achtig ontwerp verwacht, maar we hadden op z'n minst een iets Europeser design in gedachten. De nieuwe Rodius is vooral minder rond dan zijn voorganger, maar niet veel minder excentriek.

Twee weken geleden konden we al de eerste schetsen laten zien. Op de tekening zagen we een model met forse wielen, zoals wel vaker op een concepttekening, en een stel dynamische lijnen. Aan ruimte in ieder geval geen gebrek in de forse Koreaan. Onder de kap legt SsangYong een 2,0-liter e-XDi dieselblok, die 155 pk en 360 Nm koppel gaat leveren. Omstreeks juni moet het model de showrooms binnenrollen.

Lezersreacties (142) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.