'Meer Opel Adam-varianten op komst'

Opel Adam
Als het aan Opel ligt, kunnen we in de toekomst gaan kennismaken met meerdere carrosserievarianten op basis van de Adam.

Opel overweegt om de Adam te laten uitgroeien tot een modelfamilie. Dat mag je afleiden uit de woorden van Opel-ontwikkelingschef Michael Ableson. Tegenover het Duitse Auto Motor und Sport zegt hij op de vraag of er bijvoorbeeld ook een SUV of cabrio op basis van de Adam komt: "Het idee van een Adam-familie is interessant. En ik geef toe, we hebben veel mogelijkheden. Maar ik kan er verder nog niets over zeggen." Ableson sloot uit dat er een tweezits-Adam komt, als tegenhanger van de Smart. "Onze studies wijzen uit dat onze klanten de voorkeur geven aan een auto die meer plaats voor de passagiers biedt."

De Adam, die begin 2013 bij de dealer staat, is Opels nieuwkomer in het zogenaamde 'premium' deel van het A-segment. Hij moet de concurrentie aangaan met onder andere de Fiat 500. Citroën is bezig met een DS1 en Mini zou in deze nichemarkt met de Rocketman uit de voeten kunnen.

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.