McLaren komt met reeks nieuwe modellen

McLaren 650S Spider
McLaren komt met een model onder de 650S en één tussen de 650S en de P1. Een McLaren SUV komt er daarentegen voorlopig niet. Verder wil het Britse merk het aantal dealers wereldwijd in 2016 hebben verdubbeld, zo laat McLaren via een woordvoerder weten.

Het gaat goed met McLaren. Zo goed zelfs dat het bedrijf eerder winst is gaan maken dan het had verwacht en daarom kan het bedrijf uitbreiden. Met Porsche en Ferrari in het vizier gaat McLaren de komende jaren een aantal nieuwe modellen introduceren. Zo komt er een model tussen de 650S en de P1 in, aangevuld met een 'instapmodel' dat in Engeland zo'n 120.000 pond moet gaan kosten, een kleine € 150.000.

In een interview in maart vertelde chef marketing Greg Levine van McLaren aan AutoWeek dat deze kleine McLaren het gaat opnemen tegen de Porsche 911. Meer specifiek: tegen de 911 Turbo, dus dat zou een vermogen van dik 500 pk voor de McLaren betekenen. Ook bij de 'instapper' wil het Engelse merk de carbon Monocell gebruiken.

Het blijft niet bij die twee nieuwkomers; volgens een woordvoerder van McLaren is het doel om tot en met 2019 elk jaar met een nieuw model te komen. De afgelopen drie jaar heeft de autofabrikant jaarlijks gemiddeld ruim 68 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe modellen. McLaren ziet geen noodzaak om het modellengamma uit te breiden met een SUV. Evenmin ziet het merk heil in sportauto's met twee kleine zitplaatsen achterin, zogenaamde 2+2's.

Door het aantal dealers in de komende twee jaar te verdubbelen naar 100 en door nieuwe modellen op de markt te brengen, hoopt McLaren in de buurt te komen van de winstmarges van Porsche en Ferrari. Voor deze merken bedroegen die in het afgelopen jaar respectievelijk 18 en 15,6 procent. McLaren heeft een winstmarge van 10 procent als doel gesteld. McLaren-CFO Richard Molyneaux heeft er vertrouwen in dat dit in vijf jaar te realiseren valt.

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.